Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@04:22:24 GMT

لوئیس، معروف ترین مسلسل سبک دنیا+عکس

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۲۷۳۳۱

لوئیس، معروف ترین مسلسل سبک دنیا+عکس

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از گانزمانیتور، لوئیس یک مسلسل سبک طراحی شده توسط آمریکا در دوران جنگ جهانی اول بود که در بریتانیا به تولید انبوه رسید و مورد استفاده گسترده قرار گرفت. این سلاح تا پایان جنگ کره به خدمت نظامی خود ادامه داد و اغلب نیز به عنوان یک مسلسل با قابلیت نصب روی هواپیماهای جنگی مطرح بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محصول نام برده همچنین مجهز به یک پوشش خنک کننده در قسمت لوله نیز بوده است که البته در بیشتر اوقات به خصوص طی هر دو جنگ جهانی بدون آن استفاده می شد. امروزه لوئیس را شناخته شده ترین مسلسل سبک کلاسیک در دنیا به شمار می آورند.  
طراحی و توسعه
تفنگ لوئیس به دست آیزاک نیوتن لوئیس که از سرهنگ های نیروی زمینی ارتش آمریکا بود، در سال 1911 اختراع شد. لازم به ذکر است که طرح ابتدایی این سلاح توسط ساموئل مک کلین پیشنهاد شد. به علت اختلاف نظرهایی که میان لوئیس و فرمانده بخش مهمات وجود داشت، تفنگ طراحی شده به صورت رسمی توسط ارتش آمریکا پذیرفته نشد. تلاش های مستمر وی نیز در این زمینه به نتیجه ای نرسید و در نهایت تصمیم به کناره گیری از ارتش گرفت. لوئیس در سال 1913 آمریکا را ترک کرد و به بلژیک رفت. او پس از این جا به جایی، کمپانی خود را به نام Armes Automatique Lewis بنیان گذاری کرد تا بتواند تولید تجاری اسلحه مورد نظر را تسهیل بخشد. وی همچنین توانست نظر یک سری از تولیدکنندگان نظامی بریتانیا را به منظور کمک به رفع برخی از مشکلات موجود بر سر راه تولید تفنگ لوئیس، جلب کند. بدین ترتیب بلژیکی ها در سال 1913 اقدام به خرید تعدادی محدود از تفنگ های لوئیس کردند که با استفاده از گلوله های .303 بریتیش مسلح می شد. در ادامه با افزایش قابل توجه درآمد، لوئیس کارخانه خود را پیش از سال 1914 به انگلستان منتقل کرد تا جای امکان از تهاجم نیروهای آلمانی به دور باشد.  
آغاز یکباره جنگ جهانی اول، سطح تقاضا برای تفنگ های لوئیس را به شدت بالا برد. از این رو کمپانی بریتانیایی BSA که پیش تر از آن همکاری خود با لوئیس را شروع کرده بود، اقدام به تولید انبوه این دسته از مسلسل های سبک کرد. طراحی مذکور در تاریخ 15 اکتبر سال 1915 به صورت رسمی پذیرفته شد. گفتنی است که هیچ مسلسل لوئیسی طی دوران جنگ در بلژیک ساخته نشد، بلکه تمام روند توسعه و ساخت و ساز در اختیار کمپانی BSA انگلستان و همینطور Savage Arms آمریکا قرار داشت. هرچند دو مدل تولیدی توسط هر یک از کارخانه ها تا اندازه زیادی به یکدیگر شباهت داشتند، تفاوت های آنها به گونه ای بود که امکان تعویض و جایگزینی قطعات وجود نداشته باشد. البته این مشکل تا زمان جنگ جهانی دوم برطرف شد. مهم ترین وجه تمایز دو طراحی، مهمات مورد استفاده آنها بود. برای مثال نمونه تولیدی BSA توسط گلوله های .303 بریتیش مسلح می شد. این در حالی است که سلاح های Savage Arms با کارتریج های .30-06  کار می کردند. همچنین تفاوت هایی نیز در مکانیسم سیستم تغذیه، لوله و سیستم عمل کننده وابسته به گاز مشاهده شده بود.  
مسلسل لوئیس به طور کلی مکانیسمی وابسته به گاز دارد و با استفاده از انتشار گاز پروپلانت کار می کند. از نظر سیستم تغذیه نیز خشابی به شکل کفه در طراحی این سلاح دیده می شود که دماغه گلوله ها در آن به سمت مرکز و به صورت شعاعی آرایش یافته اند. خشاب مورد استفاده برای تفنگ لوئیس 47 و یا 97 گلوله ظرفیت داشته است. از جمله دیگر ویژگی های این مجموعه می توان به نواخت آتش چرخشی 500 الی 600 گلوله در دقیقه اشاره کرد. لوئیس 12.7 کیلوگرم وزن داشت، تنها حدودا نصف یک مسلسل متوسط معمولی در دوره مربوطه. این موضوع خود تبدیل به مزیتی بزرگ شده بود زیرا فقط یک سرباز برای جا به جایی و حمل و نقل آن کفایت می کرد.  
انواع
در ادامه به چندین مورد از معروف ترین مدل های مسلسل لوئیس اشاره خواهد شد.
مدل 1915: این نسخه در واقع از جمله تسلیحات لوئیس Mk I با کالیبر .303 بود که توسط کمپانی Savage Arms آمریکا برای کانادا طراحی شد. البته تعداد زیادی از آن نیز برای ارتش بریتانیا تولید شد و مورد استفاده وسیع قرار گرفت.
Mark I. : لوئیس Mk I با کالیبر .303 مدل پایه مورد استفاده توسط نیروهای بریتانیایی از سال 1915 به بعد همراه با یک سری تغییرات جزئی در راستای بهبود عملکرد به شمار می رود.
Mark II.: اولین نسخه از سلاح لوئیس که منحصرا به منظور نصب روی انواع پرنده های نظامی طراحی شد. نمونه های پیشین همگی از سلاح پایه Mk I توسعه یافته بودند.
لوئیس M1917: نمونه تولیدی توسط کمپانی آمریکایی از لوئیس Mk I برای نیروهای این کشور که مجهز به مهمات کالیبر.30-06  بودند.  
مشخصات مسلسل لوئیس
– نوع: مسلسل سبک
– محل تولید: آمریکا و انگلستان
– طراح: ساموئل مک کلین و آیزاک نیوتن لوئیس
– طراحی شده به سال: 1911
– تولید شده به سال: 1913 الی 1942
– تعداد ساخته شده: حداقل 202،050 قبضه (50،000 قبضه در جنگ جهانی اول و 152،050 قبضه در جنگ جهانی دوم)
– وزن: 13 کیلوگرم
– طول: 1،280 میلی متر
– طول لوله: 670 میلی متر
– عرض: 110 میلی متر
– کارتریج های اصلی: .303 بریتیش و .30-06
– مکانیسم: وابسته به گاز
– نواخت آتش: 500 الی 600 دور در دقیقه
– برد موثر شلیک: 800 متر
– سیستم تغذیه: خشاب کفه ای شکل با ظرفیت 47 یا 97 گلوله

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مسلسل جنگ هواپیما مورد استفاده جنگ جهانی طراحی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۷۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟

نتیجه یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که محبوب‌ترین نقاط برای گردشگران در اروپا در عین حال بیشترین مراکز مورد علاقه جیب‌بُرها در این قاره هم هستند.

این تحقیق از سوی شرکت بیمه «کوت زون» در بریتانیا انجام شده است. محققان پنج مکان محبوب گردشگران در هر کشور را از نظر موارد گزارش‌شده از جیب‌بُری از سوی بازدیدکنندگان بررسی کردند. 

نتیجه این بررسی‌ها نشان داد که ایتالیا را می‌توان «بهشت جیب‌بُرها» نامید چراکه بیشترین موارد جیب‌بُری در مکان‌های محبوب گردشگران در این کشور گزارش شده است.

پس از ایتالیا که یکی از مقصدهای اصلی گردشگران در قاره اروپا است کشورهای فرانسه و اسپانیا در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند. 

فواره معروف تروی در رمِ ایتالیا

بررسی‌های شرکت بیمه «کوت زون» نشان داده است که گردشگران هنگام بازدید از برخی از جاذبه‌های گردشگری قاره اروپا به طور خاص باید مراقب خطر جیب‌بُری باشند. 

به عنوان مثال خطر جیب‌بُری هنگام بازدید از جاذبه‌های گردشگری شهر رم، پایتخت ایتالیا از دیگر شهرهای این کشور بیشتر است. فواره معروف تروی در رم به طور خاص از جمله مکان‌هایی است که خطر جیب‌بُری در آن بالا است.

گردشگران هر سال بنا به سنت حدود یک میلیون یورو سکه به داخل حوض این فواره پرتاب می‌کنند. 

پاریس، پایتخت فرانسه نیز یکی از مقاصد مهم گردشگران در اروپا است. با این حال پاریس دومین شهر از نظر خطر جیب‌بُری در اروپا است. 

جیب‌بُرها در محوطه اطراف برج ایفل که از جاذبه‌های گردشگری محبوب پاریس به شمار می‌رود حضور پررنگی دارند. کلیسای نوتردام و موزه‌های لوور و اورسی از دیگر اماکنی هستند که گردشگران به طور خاص هنگام بازدید از آنها باید مراقب جیب‌های خود باشند. 

این در حالی است که پاریس طی ماه‌های آینده به دلیل برگزاری بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ بیشتر از سال‌های قبل میزبان گردشگران خواهد بود. 

در این میان نکته جالب این است که یکی از شاهکارهای تاریخ سینمای فرانسه اثر روبرت برسون «جیب‌بُر» نام دارد. این فیلم در سال ۱۹۵۹ ساخته شد. 

جایگاه برابر آلمان و اسپانیا

کشورهای اسپانیا و آلمان در بررسی‌های شرکت بیمه «کوت زون» از نظر خطر جیب‌بُری در مناطق مورد علاقه گردشگران جایگاه یکسانی به دست آوردند. 

بارسلون به عنوان یکی از شهرهای پرخطر از نظر جیب‌بُری محسوب می‌شود و به همین دلیل خیابان معروف «لا رامبلا» در صدر فهرست اماکن مورد علاقه جیب‌بُرها قرار گرفته است. کلیسای معروف «ساگرادا فامیلیا» در بارسلون نیز از جمله اماکنی است که گردشگران هنگام بازدید از آن باید مراقب جیب‌های خود باشند. 

از سوی دیگر خطر جیب‌بُری هنگام بازدید از دروازه براندنبورگ در برلین، پایتخت آلمان مانند دیگر جاذبه‌های گردشگری اروپا بالا است.

آمستردام؛ کانون جیب‌بُری در هلند

منطقه معروف «رد لایت» در آمستردام، پایتخت هلند یکی از محبوب‌ترین محل‌ها برای گردشگرانی است که به این شهر سفر می‌کنند. این در حالی است که گردشگران در این محله از هر محله دیگری در کل هلند بیشتر در معرض خطر جیب‌بُری هستند.

واقع شدن این محله در مرکز شهر بی‌شک در این امر بی‌تاثیر نیست. احتمالا یکی از دلایلی که مقام‌های آمستردام به دنبال انتقال این محله به خارج از شهر هستند همین حضور جیب‌بُرها است.

دیگر جاذبه‌های گردشگری هلند نیز که به عنوان محل‌های پرخطر از نظر جیب‌بُری شناخته می‌شوند هم در آمستردام واقع شده‌اند. خانه آن فرانک، دختر نوجوانی که در دوران اشغال هلند به دست نازی‌ها کشته شد نیز از جمله جاذبه‌های گردشگری است که خطر جیب‌بُری در آن بالا است.

کارشناسان حوزه گردشگری به گردشگران توصیه می‌کنند که همواره مراقب اموال خود باشند و اشیاء گران‌قیمت را در هتل یا محل اقامت باقی بگذارند.

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • (ویدئو) مجری معروف اخبار هواشناسی حقوقش از صداوسیما را فاش کرد
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • فقط یک نفر شهامت داشت امباپه را سرجایش بنشاند
  • تعویض قرآن دروازه ورودی شیراز
  • تصویر قدیمی از بازیگر معروف و برادرزاده‌اش + عکس
  • فیلم| تصاویر دیدنی از زنده شدن آبشارهای کوه معروف بیستون
  • (ویدئو) روش جالب درست کردن یک میگو بریانی خوشمزه توسط آشپز معروف عرب
  • فیلم دیدنی؛ آبشار‌های کوه معروف بیستون دوباره زنده شدند
  • (ویدئو) تصاویری دیدنی از زنده شدن آبشار‌های کوه معروف بیستون
  • تصاویر دیدنی از زنده شدن آبشارهای کوه معروف بیستون